Chili con carne

Mager gehakt en bonen zijn goede bronnen van eiwitten en deze zijn nodig voor het herstel van de spieren. Groenten zoals wortel, bleekselderij en tomaten voegen wat antioxidanten toe om je lichaam nog meer te voeden en je immuunsysteem een boost te geven. Een beetje peper geeft je metabolisme een kick en de toegevoegde avocado is een goede bron van vet wat goed werkt als een ontstekingsremmer. Dit is dus een perfect recept voor een koude dag, waarbij je immuunsysteem wel een boost kan gebruiken.

Dit recept is voor 4 personen.

INGREDIËNTEN

  • 3 eetlepels kokosolie

  • 3 EETLEPELS KOKOSOLIE

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 1 ui, fijngehakt

  • 1 theelepel komijn

  • 1 theelepel gerookte paprika

  • 1 grote wortel, geraspt

  • 2 stengels bleekselderij

  • 250 gram mager gehakt

  • 1 rode paprika

  • 2 eetlepels tomatenpuree

  • 1 blik (400 gram) tomatenblokjes

  • 1 blik (400 gram) kidneybonen

  • 125 gram cherry tomaatjes

  • 100 gram spinazie

  • 1 avocado

  • 1 handje verse coriander

  • 1 limoen

  • Rood pepertje, kleingehakt

  • Rijst

BEREIDING

Kook de rijst zoals op de verpakking staat. Verhit de kokosolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, wortel, het pepertje en bleekselderij toe en bak dit tot het zacht is. Voeg alle kruiden toe en voeg het gehakt toe en bak het tot het gehakt bruin is. Voeg de paprika, tomatenpuree en tomatenblokjes toe. Doe er 400 ml water bij. Breng het aan de kook en laat het sudderen voor 30 minuten tot de saus meer is ingedikt.

Breng op smaak met peper en zout en voeg de bonen en de cherry tomaatjes toe.

Voeg de spinazie en de koriander toe vlak voor het opdienen.

Serveer de chili con carne met avocado, een beetje limoensap en rijst.

Eet smakelijk!